Novoferm поема шведската Robust AB и укрепва позициите си на скандинавския и британския пазар
REES, МАЙ 20, 2019

NOVOFERM ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗШИРЯВА ПОЗИЦИЯТА СИ НА ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДОСТАВЧИЦИ НА ВРАТИ И ДОКИНГ СИСТЕМИ: С ПРИДОБИВАНЕТО НА ШВЕДСКАТА КОМПАНИЯ ROBUST AB, ГРУПАТА NOVOFERM ПОЕМА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА СТОМАНЕНИ ВРАТИ В СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И УСТОЙЧИВО УКРЕПВА ПОЗИЦИИТЕ СИ НА ДВАТА ПАЗАРА. ПРИДОБИВАНЕТО НА 100% ОТ АКЦИИТЕ НА КОМПАНИЯТА ROBUST AB БЕ ДОГОВОРЕНО В СРЕДАТА НА МАЙ.

Robust AB, локализирана в Nykroppa, разполага с производствени мощности в Nykroppa, Швеция и Longton, Stoke-on-Trent, Великобритания. Компанията е работодател на 175 служители и е специализирана в производството на противопожарни, многофункционални и взломоустойчиви стоманени врати на панти за индустриалния и търговския сектор.

Опитният мениджърски екип под ръководството на изпълнителния директор Дейвид Ликет ще продължи да ръководи компанията и да гарантира нейното успешно развитие.

Това придобиване е важна стъпка за непрекъснатото разширяване на дейността на групата Novoferm в Европа.

Групата Robust AB е нараснала значително през последните години и непрекъснато разширява бизнеса си със стоманени врати. По този начин Robust се позиционира като водещ производител на британския и скандинавския пазар.

Райнер Шакман, изпълнителен директор на групата Novoferm, е доволен от придобиването и вижда Robust и Novoferm като перфектно допълващи се: „И двете компании се допълват взаимно стратегически, по идеален начин. Комбинацията от техните плюсове ще доведе до бъдещо разрастване и значително увеличаване на присъствието ни в Северна Европа. " Чрез придобиването и съответното разширяване на гамата от продукти и услуги, Novoferm видимо утвърждава международните си позиции и следва своята ориентирана към бъдещето стратегия за разрастване.

След придобиването на Robust AB, групата Novoferm разполага с над 3000 служители в Европа.

За Novoferm

От 2003 г. Novoferm е част от японската група Sanwa (собственост на Sanwa Holdings Corporation), световният пазарен лидер в областта на вратите и портови системи. С повече от 3000 служители в Европа, Novoferm е един от водещите европейски доставчици на системи за врати, порти, гаражни врати, каси и задвижвания за частни, търговски и промишлени нужди. Основана през 1955 г. в западна Германия, компанията в момента разполага с производствени мощности в Европа и Азия и разпространява своите продукти чрез множество национални дъщерни дружества и търговски партньори в различни страни по света. www.novoferm.bg