Задвижвания и управление

Видове управление

Novoferm предлага разнообразни възможности за управление на задвижванията на секционните врати. За врати, които не се използват често, може да е подходящо използването на обикновена ръчна система. Но ако движението е натоварено, тогава препоръчваме да се използват врати с електрическо задвижване с импулсно управление. Ние винаги можем да осигурим правилното задвижване за конфигурацията на вашата врата, което отговарятна вашите изисквания. Всичките ни модели задвижвания и контролери отговарят на европейския стандарт EN 13241- 1.

Теглещо въже – ръчно управление

Ако площта на вратата е по-малка от 16 м2 и вратата се използва само в редки случаи, можете да изберете задействане посредством въже, което обаче изисква определена физическа сила (преводно отношение 1:1). Има риск вратата да не се отвори напълно или правилно, което може да доведе до повреди.  

Верижен редуктор – ръчно управление

Управлението с верижен редуктор изисква по-малко усилие от издърпването с въже (преводно отношение 1:4). Тази система, която е подходяща за врати с площ до 30 м², гарантира застопоряването на вратата в максимално отворено положение.  

Управление „Deadman” - електрическо  

Тази система е подходяща за приложения с не толкова честа употреба. Вратата се отваря само с едно натискане на бутона, но при затваряне бутонът трябва да се натисне и задържи, докато вратата се затвори напълно. По този начин човекът, който управлява вратата, може да провери за наличие на опасни ситуации.  

Импулсно управление – електрическо  

Ако вратите се отварят и затварят често, препоръчваме ви да изберете импулсно управление. При отваряне и затваряне вратата автоматично се премества в крайно положение, което може да се регулира електронно. Не е необходимо да задържате бутона по време на движение. Устройството за установяване на наличието на препятствие е вградено в долното уплътнение на вратата.  

Импулсно управление с устройство за дистанционно управление  

Импулсно управление може да се осъществява дистанционно. Времето, което можете да спестите, не е незначително. Операторите на мотокари могат да останат в машината и да отварят и затварят вратата с дистанционното управление. Вратите с тази опция се оборудват и със стационарен предпазен оптосензор.  

Дистанционно управление с бързо задвижване

Тази система се препоръчва за врати, които се отварят и затварят често. Високата работна скорост отваря вратата бързо, което помага да се спести енергия. Вратата се затваря с нормална скорост. Вратите с импулсно управление могат да се оборудват и с устройство за регулиране на скоростта.