• Гаражни врати

  • Индустриални врати

  • Метални врати и каси

  • Пожарозащитни врати

За нас

Качеството е нашата сила

NOVOFERM БАЛКАН EАД е учредено и регистрирано през 2004 година в София. По своята същност дружеството се явява официално представителство на немската фирма NOVOFERM GmbH, един от водещите в Европа производители на метални каси, врати и аксесоари за тях. NOVOFERM GmbH прдлага продукти както за жилищно строителство, така и за индустриалния сектор – метални и пожароустойчиви, секционни и ролетни врати, товаро-разтоварни системи и оборудване. NOVOFERM БАЛКАН EАД се развива в две основни направления. От една страна то работи като дистрибутор и продава продуктите на NOVOFERM GmbH чрез своите локални партньори, както на територията на страната, така и на територията на Румъния, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония. От друга страна NOVOFERM БАЛКАН EАД предлага комплексни решения при реализация на крупни строителни проекти. В този случай дружеството е готово да поеме професионалното решение на всички задачи, започвайки с планирането и завършвайки с монтажните дейности. То решава всички въпроси от монтажа до обслужването след продажбата в гаранционен и извънгаранционен срок. NOVOFERM БАЛКАН EАД предлага комплексни решения по всички въпроси, касаещи всякакви врати и каси. При това няма никакво значение дали става въпрос за гаражни врати за частен дом, или за големи проекти от гражданското строителство, като например хипермаркети, летища или голям жилищен комплекс. Сътрудниците в дружеството са в състояние бързо и професионално да удовлетворят потребностите на своите клиенти.

История на Novoferm

Фирма „Novoferm” GmbH е основана през 1955 г. в град Иселверк Верт, Германия от г-н Замдс и г-н Хофман под името „Иселверке ГМБХ & Ко”. Фирмата произвежда продукти предимно от метал и стомана като врати, гаражни врати, прозорци, ролетни врати и др.

През 1962 г.  фирмата се разраства с основаването на втори завод в град Халден, Германия. Фирма „ Хьош АГ” закупува 25% от акциите на фирма „Novoferm” GmbH през 1970 г., а през 1990 г. придобова 100%.


1991г. – започва международното развитие с основаването на „Novoferm France S.A.” и „Novoferm Spain S.A.”

1992г. – фирмата променя името си на „Novoferm” GmbH. През същата година са закупени и основани заводи в Холандия, Полша, Унгария и Швейцария.

1993г. – са закупени заводите: Siegener Stahlbauten GmbH” and „Riexinger Türenwerke GmbH” в Германия.

1994г. – разширява дейността на фирмата и в Белгия

1996г. – закупуват италианския производител „Schievano S.r.l. ”

Следващите години „NOVOFERM” ГМБХ открива търговски представителства в Гърция, Великобритания, Румъния и Чешката република, нов завод в град Дормунд, Германия, за производство на секционни гаражни врати е открит.

2000г. – „NOVOFERM” ГМБХ закупува 50% от акциите на Dong Bang Steel Door Inc., Южна Корея  

2001г. – придобива производителя на ел-механични мотори за врати „Тormatic GmbH”

2003г. – основава фирми в Дания, Хърватска, Австрия, Русия.

Същата година цялата група на Novoferm е продадена на японската Sanwa Shutter Corp. by ThyssenKrupp

2004г. – се основава Novoferm Балкан АД, закупени са и заводите AS Steelgoods GmbH (Германия), ARC d.o.o. (Словения).

2021г. - Сертификат за членство в Германо-Българската индустриално-търговска камара