Остъклени системи за врати и стени

ОСИГУРЯВАТ СИГУРНОСТ И УДОБСТВО, ВЪТРЕ И НАВЪН

Системите от стоманени рамкови профили на Novoferm са идеалното решение за безопасни и в същото време естетически издържани решения, изискващи остъклени димозащитни и пожарозащитни врати и прегради. Структурните характеристики на основния материал позволяват решения с несравнима филигранна визия. В допълнение към системата “Presto RS” за защита от дим и системата “Fuego light” за пожарозащитни приложения във вътрешността на сградите, предлагаме и вариант, наречен “Unico” за употреба на открито. И най-хубавото е, че тази система е напълно рециклируема благодарение на иновативното си термично разделяне и не съдържа пластмаса.

ПРЕДИМСТВА:

Димоуплътнение в съответствие с DIN 18095

Клас на пожароустойчивост T30 / F30 или T90 / F90 съгласно DIN 4102

Защита срещу влизане с взлом в съответствие с EN V1627 достигаща до RC 3, за определени версии

Еднокрилите или двукрили димозащитни/пожарозащитни врати могат да бъдат комбинирани с помощта на фиксиращи елементи, с всеки стъклодържач с размери до 4,0 m (F90) или 5,0 m (F30) във височина.

Могат да бъдат интегрирани горни автомати за самозатваряне, ел.насрещник или функция „антипаник“ съгласно EN 179 или EN 1125

Нуждата от сигурност е професионално удовлетворена

Висока техническа функционалност

Отлична способност да издържа на екстремни, непрекъснати натоварвания, в райони с голям обем трафик, като железопътни гари или летища

СИСТЕМИ ОТ ОСТЪКЛЕНИ СТОМАНЕНИ ПРЕГРАДНИ КОНСТРУКЦИИ: ДЕТАЙЛИ

Описание на системата: "Presto" и "Fuego light" *
Вратата е изработена от прецизно оразмерени поцинковани стоманени профили. Нейното димоуплътнение е изпробвано съгласно DIN 18095. Видима ширина на рамката и крилото – 130 мм, височина на прага – 50, 70 – 420 мм, дълбочина на монтаж – 50 мм. Пасивното крило на двукрилата врата не трябва да бъде по-малко от 500 мм. Устройствата са фабрично сглобени за поставяне или заваряване.

Хардуер
Обикновена брава, подготвена фабрично за патрон, дръжка или дръжка-топка с овални розетни шилдове, изработена от алуминий, неръждаема стомана или пластмаса. Пасивното крило се фиксира с прибиращо се резе в горната част. Като алтернатива е възможна и функция „антипаник“, която отговаря на EN 179 или EN 1125. Автоматътите за самозатваряне, разположени в горната част на вратата, са в съответствие с EN 1154, напр. GEZE TS 5000 / Dorma TS 93, интегрираните автомати за врати (GEZE Boxer/Dorma ITS 96), както и електрическите задвижвания са в съответствие с DIN 18263 / DIN 18650.
 

Панти
Двуделни самонавивни алуминиеви панти за всяко от крилата, 3D регулируеми. За вратите с електрическо задвижване Ви препоръчваме да използвате три броя панти . Възможни са и допълнителни опции като самонавивни, панти със съчмени лагери или скрити панти.

Повърхностно покритие
Стомана прахово грундирана с RAL 9002 (сиво-бяло), опция за цветно покритие (класически цветове по RAL по избор).

Остъкление 
Ламинирано (LSG) или закалено (TSG) защитно стъкло. Възможности за остъкляване или запълване на панелите, профили с едностранен фалц на остъклението и стъклодържачи от другата страна на пантите. Стъклени преградни панели с EPDM уплътнения.

Фиксирано остъкление 
Предлагат се и варианти, чиято повърхност е изравнена с тази на вратата, както и самостоятелно стоящи версии. Също така се предлагат наклонени решения или варианти с T-образни връзки. Профилите на касата трябва да бъдат разрязани по цялата височина на пожароустойчивото остъкляване.

СИСТЕМИ ОТ ОСТЪКЛЕНИ СТОМАНЕНИ ПРЕГРАДНИ КОНСТРУКЦИИ: ТЕХНОЛОГИЯ

ВРАТИ ОТ РАМКОВИ ПРОФИЛИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ