Пожарозащитни и димоустойчиви плъзгащи са врати

NOVOSLIDE INDUSTRY

Европейски стандарти EN 16034 и EN 13241

Подземните гаражи, многоетажните паркинги или други подобни сгради изискват специални врати. Причините за това са много, като изискванията за безопасност играят особено важна роля. Този тип пожарозащитна преграда е обхваната в европейските продуктови стандарти EN 16034 („пожарозащитни прегради“) и EN 13241 („порта“). Новата пожарозащитна плъзгаща се врата на Novoferm - NovoSlide Industry, е специално разработена, за да отговори на тези строги европейски продуктови стандарти. Вратата може безопасно да се използва в цяла Европа тъй като има СЕ маркировка. Вратата отговаря на всички основни времеви класове на устойчивост, за да посрещне различните изисквания за строителство в Европа.

Пожарозащитните плъзгащи се врати разделят сградата на отделни пожарни зони. Вратата NovoSlide Industry изпълнява тази задача изключително добре поради лесния си монтаж и отличните си пожарозащитни свойства. Плъзгащите се врати NovoSlide Industry се състоят предимно от предварително сглобени елементи, което прави монтажа им бърз и лесен. Всеки панел е оборудван с отделна ролка, която спестява време при монтажа на отделните панели в релсовия път.
Вратата NovoSlide Industry, също така е тествана за пожарозащита до клас EI2 120, което демонстрира високата ѝ пожароустойчивост. Температурата в пещта за изпитвания след 120 мин. надвишава 1 000 °C . При такива температури не само вратата от страната на огъня, но и зидарията на изпитваната стена е под изключително напрежение. Дори при тези условия плъзгащата се врата трябва да остане изцяло непокътната и да отговаря на изключително строгите изисквания за уплътненяване на помещенията и изолиране на топлината.

ПРЕГЛЕД НА ПЛЮСОВЕТЕ

Изключително бърз и лесен монтаж

Множеството заводски сглобени елементи спестяват време за монтаж на обекта

Лесен монтаж на панелите, всеки от които е с отделни ролки

Вградените уплътнения между фугите на панела елиминират необходимостта от уплътняване на панела на място със силикон (за Sa и S200)